Gadgets die elke Wijnliefhebber moet hebben

2023-08-21
Avx.nl

Wijn is zoveel meer dan een drankje; het is een ervaring, een reis die begint bij de wijnstok en eindigt in ons glas. Voor de ware wijnliefhebbers onder ons is het proeven, bewaren en zelfs het presenteren van wijn een kunstvorm. En in deze moderne tijd hebben innovaties en technologieën geleid tot een reeks gadgets die deze kunstvorm naar een hoger niveau tillen. Laten we dieper duiken in enkele van deze fascinerende hulpmiddelen die het hart van elke wijn enthousiast sneller laten kloppen.

Wijnklimaatkasten: Een thuis voor je wijnverzameling

Voor velen van ons begint en eindigt de zorg voor onze wijn bij het eenvoudigweg plaatsen van de fles in een rek of, als we ons avontuurlijk voelen, in een koelkast. Maar echte wine connoisseurs weten dat wijn, vooral als het gaat om de fijnere soorten, speciale aandacht nodig heeft.

Wijnklimaatkasten zijn daarvoor ontworpen. Deze kasten zorgen voor een gecontroleerde omgeving waarin wijn niet alleen kan worden bewaard, maar ook kan rijpen onder optimale omstandigheden. Het reguleert zaken als temperatuur, vochtigheid en licht – allemaal cruciale factoren die de kwaliteit en smaak van wijn beïnvloeden. Het is niet alleen een functioneel apparaat maar ook een statement piece voor je interieur, waarmee je jouw wijnverzameling kunt tentoonstellen.

Tip: Wijnklimaa\tkasten zijn makkelijk online verkrijgbaar.

Het digitale wijn label: Ken je wijn

We hebben allemaal die momenten gehad waarop we een fles wijn openen en denken: "Hoe lang had deze moeten ademen?" of "Bij welk gerecht past deze wijn?" Het digitale wijnlabel is hier om te helpen. Dit kleine, vaak NFC-gebaseerde gadget kan op je fles worden geplakt en bevat alle informatie die je nodig hebt: van serveertemperatuur tot ideale voedselparingen.

Aerators die snel werken: Voor de onverwachte gasten

Wachten tot een wijn 'ademt' is een oefening in geduld. Maar soms hebben we dat geduld niet, vooral niet als er onverwacht gasten voor de deur staan. Snelle wijnbeluchters kunnen in dergelijke scenario's een redder in nood zijn, waardoor je wijn in een fractie van de normale tijd opent en bloeit.

De coravin: Drink zonder te ontkurken

De Coravin heeft de manier waarop we wijn drinken getransformeerd. Dit innovatieve apparaat stelt je in staat om wijn uit een fles te schenken zonder de kurk te verwijderen. Dit betekent dat je een enkel glas uit een fles kunt nemen en de rest kunt bewaren voor een andere dag, zonder dat de kwaliteit van de wijn wordt aangetast.

Wijnapps en sommelier in je broekzak

In het digitale tijdperk mogen wijn-apps niet ontbreken. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde sommelier, er zijn apps die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste wijn, het bijhouden van je wijnverzameling of zelfs het op de hoogte blijven van de nieuwste trends in de wijnwereld.

Bron: www.avx.nu